Portfolio

Få innblikk i noen ulike SKUP-prosjekter gjennom årene. Klikk på utvalgte prosjekter for å lese mer.

I sesongen 2022-23 er er følgende skoler i gang med SKUP-prosjekter: Apalløkka skole, Bjerke VGS, Rustad skole, Blindern VGS, Brannfjell skole, Elvebakken VGS, Brynseng skole, Hersleb VGS og Morellbakken skole. Dokumentasjon fra sesongens prosjekter kommer til sommeren 2023.

Alle SKUP-prosjekter er ulike. Elevene på Oslo Handelsgymnasium lærte om genteknologi gjennom street art. Dette er et eksempel på hvordan et SKUP-prosjekt kan foregå. Se videoen under for å få innsikt i prosjektet, SKUPs rolle og visjon.


Klikk på videoen under for å se på Furuset skole som skapte en festival gjennom SKUP. Hør også om elev- og lærerpespektiver, samt om hvorfor Paul Colard fra CCE mener kreativitet er viktig, i forbindelse med PISA-tester, engasjement, med mer.

Les Kulturtankens artikkel om Kunst og kontraster i skoleprosjekt på Furuset skole

«Gymsalen på Furuset skole er forvandlet til en teatersal. Publikum, skolens 3.- og 4.-klassinger, strømmer inn. De setter seg på plass og ser egne malerier pryde veggene. Lyset dempes, og forestillingen starter. Resultatet av seks måneders arbeid er nå endelig klart for å vises. Og bak scenen preppes elevene fra 6. og 7. trinn en siste gang av regissøren for det hele, danse- og teaterpedagog Gunnhild Aarebrot Kilde. Så går hun frem og ønsker velkommen»

Se teaser for Bjerkes VGS sin danserevy 2016